Celule spiralate cu fund drept
CARACTERISTICI STANDARD: Silozurile spiralate sunt construite direct pe șantier, cu ajutorul a două tipuri de tehnologii:
-îmbinate (tehnică originală LIPP)
-sudate (tehnică originală SOCAMA)
Din punct de vedere static, cele două tipuri sunt echivalente; proiectarea este realizată conform standardelor DIN și EUROCODURI și respectând directivele ATEX și HACCP.
Peretele intern este NETED, garantând absența stagnării produsului stocat.
Celula este etansa, ceea ce face silozul potrivit pentru toate tipurile de conservare a produsului.
În această versiune cu fund plat se realizează diametre de la 4 la 20 de metri, cu o capacitate de până la 5.000 m3.
Sunt fabricate din tablă galvanizată Z350 de mare rezistență, cu eventuală supra-vopsire (pentru zonele cu mediu coroziv, de exemplu, mare, sau din motive estetice și de impact asupra mediului), precum și din oțel inoxidabil (numai în versiunea sudată).
În versiunea îmbinată se utilizează aproape exclusiv pentru depozitarea produselor granulare (în special cereale), iar în versiunea sudată, inclusiv pentru vane (de exemplu, ape de canalizare și nămoluri, precum digestoare ale instalațiilor de biogaz sau vane pentru nămol ud, pentru sectorul ceramic).
Când calculul o impune, sunt introduși montanți verticali de ranforsare, în general în interior, printr-o tehnică ce nu necesită găuri, nu atacă galvanizarea și nu împiedică fluxul de ieșire a produsului.
În sectorul cerealier, silozul este în mod normal echipat cu canale de ventilație și spirală rotativă, care asigură curățarea finală a fundului; acoperișul este fabricat, în mod normal, din tablă galvanizată pre-vopsită și poate fi fabricat în versiunea cu etanșare și dotat cu turnulețe anticondens cu supape pentru conservarea cu ajutorul frigului sau al gazelor inerte.
Pentru mai multe informații și comparații cu alte tipuri de silozuri de cereale, vezi „ghidul de selecție”.